‘1001nachtsoek’-weetjes

Vulling ..

Ik kan me nog goed herinneren dat mijn Oma in Fes mij ooit vertelde dat ze haar mooie kelim en lederen poefs altijd liet vullen door de medewerkers van de leerlooierijen bij wie ze de poefs graag kocht.

Tegenwoordig zijn alle poefs voorzien van een ritsluiting om ze zelf makkelijk te kunnen vullen. Fysieke winkels en online shops verkopen meestal hun aangeboden poefs zonder vulling. Dat heeft te maken met transport en bezorgkosten.

Hier zijn een paar goede tips die je kunt gebruiken na het aanschaffen van (1001nachtsoek ) poef of kussen:

  • Vul de poef beetje bij beetje, beginnend aan de onderzijde en de zijkanten. Vul daarna het midden van de poef op. Zorg er voor dat het gelijkmatig gevuld wordt.
  • Als de poef goed gevuld is, rits hem dicht. Druk de poef goed aan, zit erop , rol hem in vorm, en vul opnieuw bij . Doe dit meerdere malen tot de poef een mooi strakke vorm krijgt en niet te veel meer doorzakt bij het zitten.

Welke vulling?

  • wol & stro
  • Schuimrubber
  • Kleren, lakens , bedlinnen etc die niet meer bruikbaar zijn
  • Kussens, slaapzakken, dekbedden
  • Oude kranten, papier (Marrakech winkeliers methode)
Geplaatst in Uncategorized.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.